Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tasty brain scans

PhD forsvar, tirsdag d. 28 maj 2019. Camilla Arndal Andersen.

28.05.2019 | Olivia Elsebeth Belling-Nami

Camilla Arndal Andersen. Foto: Anders Trærup.

I dette projekt undersøgte Camilla vores smagssans ved hjælp af en hjerneskanningsmetode der kaldes elektroencefalografi (EEG). Projektets ambition var at etablere EEG som et redskab til at kvantificere og supplere studier af vores subjektive smagsoplevelse.
Gennem vores forskning viste vi at EEG kan give en ny indgangsvinkel til studiet af smagsindtryk og dermed bidrage som et nyt redskab til fødevareinnovation i industrien. 

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.    

 

Tid: Tirsdag d. 28 maj 2019 kl. 13.00
Sted: Rum O2, Edwin Rahrs Vej 38, 8220 Brabrand, DuPont Nutrition & Health
Afhandlingens titel:  Taste analysis via electroencephalography
Kontaktinformation: Camilla Arndal Andersen, camilla@arndalandersen.dk, tel.: +45 21543280
Bedømmelsesudvalg:
Professor Thomas Hummel, Interdisciplinary Center "Smell & Taste", Technische Universität Dresden, Germany
Professor Stefan Debener, Department of Psychology, University of Oldenburg, Germany
Lektor Stefan Hallerstede (chair), Department of Engineering, Aarhus University
Hovedvejleder:
Professor Preben Kidmose, Department of Engineering, Aarhus University
Medvejleder:
Principal Scientist Stine Møller, DuPont Nutrition & Health, Denmark
Lektor Ole Næsbye Larsen, Department of Biology, University of Southern Denmark
Klinisk Professor Troels Wesenberg Kjær, Neurophysiological Center at Zealand University Hospital and Department of Clinical Medicine at University of Copenhagen. 
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk

Forsvaret er offentligt.
Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1521, 8000 Aarhus C.    

PhD defence