Nye molekyler som bekriger den hypoksiske kræftcelle - Cellegifte målrettet mod et nyt terapeutisk vindue

Ph.d.-forsvar, torsdag den 5. december 2019. Per Hjerrild.

05.12.2019 | Sunitha Satkunam

Per Hjerrild

I løbet af sit ph.d.-studium har Per Hjerrild forsket i fremstillingen af stoffer som er mere potente cellegifte overfor celler som befinder sig under iltfattige forhold. Komplekse, naturligt forekommende stoffer inspirerede syntesen af simplificerede molekyler bevæbnet med evnen til at bekæmpe kræftceller som lever under iltfattige betingelser. Disse stoffer er fremstillet med henblik på bekæmpelse af kræftsygdomme, baseret på korrelationen mellem svulstvæv og den hyppige forekomst af iltfattige kræftceller.

Den udførte forskning beskriver fremstillingen og den biologiske aktivitet af cellegifte, med henblik på anvendelse af deres kræftbekæmpende virkning.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Kemi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Tid: Torsdag d. 5 december 2019, kl. 13.00
Sted: Bygning 1532, lokale 122, Auditorium G2, Institut for Matematik, Aarhus Universitet.
Afhandlingens titel: Natural product inspired synthesis of anti-cancer compounds
Kontaktinfo: Per Hjerrild, e-mail: perh@chem.au.dk, tel.: +4560131753.
Abraham Mendoza, Knut & Alice Wallenberg Fellow, Institut for Organisk Kemi, Stockholms Universitet, Sverige.
Professor Jesper L. Kristensen, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Københavns Universitet, Danmark.
Associate Professor Steen Uttrup Pedersen (formand), Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
Associate Professor Thomas B. Poulsen, Institut for Kemi, Aarhus Universitet.
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.