Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

At tænde og slukke for produktionen af proteiner

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 19. maj 2020, Thuy Jane Dinh Nguyen.

03.04.2020 | Mie Meulengracht Christensen

Thuy Jane Dinh Nguyen

UProteiner er cellens arbejdshest, og de er afgørende for cellens struktur og funktion. At være i stand til at regulere proteinproduktion på en effektiv måde ville have en enorm betydning ikke kun inden for grundforskning, men også fødevareindustrien samt medicinalindustrien. I løbet af sit ph.d.-studium har Thuy Jane Dinh Nguyen udviklet en nukleinsyre-baseret protein-regulator. Denne regulator udnytter de fordelagtige egenskaber ved kunstige nukleinsyrer, hvormed den er i stand til at danne usædvanligt stabile interaktioner med DNA og RNA. Thuy Jane Dinh Nguyen har påvist, at den DNA- og RNA-baserede produktion af proteiner kan stoppes ved hjælp af denne regulator. Disse opdagelser bidrager til de højst aktuelle forskningsområder inden for proteinregulering og antisense-teknologi.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.

Tid:
Tirsdag den 19. maj 2020, kl. 14.15
Sted: Afholdes online
Afhandlingens titel: Exploring the Potential of Modified Oligonucleotides
Kontaktinfo: Thuy Jane Dinh Nguyen, e-mail: tjn.jane@gmail.com, tlf.: +4561697491
Bedømmelsesudvalg:
Professor Poul Nielsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet, Danmark
Professor, Dr. Andriy Mokhir, Department of Chemistry and Pharmacy, Friedrich Alexander University Erlangen-Nürnberg, Germany
Professor Troels Skrydstrup (chair), iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Hovedvejleder:
Professor Kurt V. Gothelf, iNANO and Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk

Forsvaret er offentligt.

Pga. situationen med coronavirus er Aarhus Universitet fysisk lukket. Afhandlingen vil derfor ikke ligge til gennemsyn på ph.d.-administrationens kontorer. I stedet kan interesserede rette henvendelse via følgende e-mailadresse: gradschool.scitech@au.dk og få en digital kopi af ph.d.-afhandlingen. Bemærk, at i særlige tilfælde kan det være nødvendigt at indgå individuel aftale om gennemsyn af ph.d.-afhandlingen.

PhD defence