At tænde og slukke for produktionen af proteiner

Ph.d.-forsvar, tirsdag den 19. maj 2020, Thuy Jane Dinh Nguyen.

03.04.2020 | Mie Meulengracht Christensen

Thuy Jane Dinh Nguyen

UProteiner er cellens arbejdshest, og de er afgørende for cellens struktur og funktion. At være i stand til at regulere proteinproduktion på en effektiv måde ville have en enorm betydning ikke kun inden for grundforskning, men også fødevareindustrien samt medicinalindustrien. I løbet af sit ph.d.-studium har Thuy Jane Dinh Nguyen udviklet en nukleinsyre-baseret protein-regulator. Denne regulator udnytter de fordelagtige egenskaber ved kunstige nukleinsyrer, hvormed den er i stand til at danne usædvanligt stabile interaktioner med DNA og RNA. Thuy Jane Dinh Nguyen har påvist, at den DNA- og RNA-baserede produktion af proteiner kan stoppes ved hjælp af denne regulator. Disse opdagelser bidrager til de højst aktuelle forskningsområder inden for proteinregulering og antisense-teknologi.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Tid:
Tirsdag den 19. maj 2020, kl. 14.15
Sted: Afholdes online
Afhandlingens titel: Exploring the Potential of Modified Oligonucleotides
Kontaktinfo: Thuy Jane Dinh Nguyen, e-mail: tjn.jane@gmail.com, tlf.: +4561697491
Professor Poul Nielsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet, Danmark
Professor, Dr. Andriy Mokhir, Department of Chemistry and Pharmacy, Friedrich Alexander University Erlangen-Nürnberg, Germany
Professor Troels Skrydstrup (chair), iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet
Professor Kurt V. Gothelf, iNANO and Institut for Kemi, Aarhus Universitet

Pga. situationen med coronavirus er Aarhus Universitet fysisk lukket. Afhandlingen vil derfor ikke ligge til gennemsyn på ph.d.-administrationens kontorer. I stedet kan interesserede rette henvendelse via følgende e-mailadresse: gradschool.scitech@au.dk og få en digital kopi af ph.d.-afhandlingen. Bemærk, at i særlige tilfælde kan det være nødvendigt at indgå individuel aftale om gennemsyn af ph.d.-afhandlingen.